打印 上一主題 下一主題
收起左側

外國band v.s. 日本視覺系

MK就等於係V系?
唔識音樂既一定又係V系?
如果佢地真係咁不堪入目話,,,得個樣無d實力既話,,,
點解人地都可以去外國舉行演唱會?
點解外國既Fands又會去支持佢地!?
雖然係有d V系真係得個樣,,,
但你地將有實力既都歸納去入面,,,會唔會太唔公平,,,
外國既BAND就一定ALL 係實力派?
重金屬風格都唔係太多人接受到囉,,,
咁有咩資格話V系既音樂係噪音,,,

仲有,,,如果香港唔係將英文定為必修科目,,,
你地又會識睇識聽?

點解你地一定要將自己唔鐘意既音樂風格踩得一文不值,,,
咁樣做你地會覺得自己好有品味?
回復 支持 反對

原帖由 *∼夜堂# 於 4-7-2008 22:13 發表
MK就等於係V系?
唔識音樂既一定又係V系?
如果佢地真係咁不堪入目話,,,得個樣無d實力既話,,,
點解人地都可以去外國舉行演唱會?
點解外國既Fands又會去支持佢地!?
雖然係有d V系真係得個樣,,,
但你地將有實力既都 ...

頭兩題冇exact既ans
但去得外國開con既就唔一定有實力
好似Leah Dizon,有次睇東張西望睇佢唱歌跳舞,
cow,唱歌唱到吊頸咁,冇聲氣,呼吸聲大到MA咁,
舞蹈是她自創的痙攣舞??
過後有記者問Leah Dizon有咩吸引你,答唱歌唱得好聽,
跳舞跳得好睇,係好睇,露得好睇,
真係話佢有實力既話做雞的確一流
回復 支持 反對

不太喜日本d band.... ( d人化妝化到個樣好核突, 都吾知似乜@@ )
外國band就超正~ 由其d歌....[[bao_36]]
i love linkin park! ~

回復 支持 反對

回復 63# 的帖子

我都係鐘意Linkin Park=]
回復 支持 反對

同意,,我覺得日本視覺系,,
係X-JAPAN之後已經變曬質....
家下d視覺系d歌又難聽~"~d人d技術又唔係勁....
外國歌都仲有d驚喜....不過視覺系真係令人失望...
的確賣樣多過賣歌~
回復 支持 反對

算la 睇黎樂古d人反v多
回復 支持 反對

咩叫反v多?
回復 支持 反對

即係唔多鍾意v
見到就想嘔
回復 支持 反對

我中一 dl 左手歌叫American Idiot我好中意GreenDay[[bao_39]]

日本唔係好中意...

American Idiot
http://hk.youtube.com/watch?v=M5mjN32G1iI&feature=related

回復 支持 反對

回復 69# 的帖子

你中一就聽....!?我中二先聽呢~_~"有冇聽LP既歌-.-?
回復 支持 反對