樓主: hydroelectric
打印 上一主題 下一主題
收起左側

J-POP吹水區...come...(#3更新09年暫時銷量)

主流的基本上都會聽過
ayaka當然聽過[[onion_12]]
聽距把聲估唔到距幾多歲
我第一次聽距把聲我以為距有30...= =
距把聲好厚,好有力,天生唱歌料
05年出道既Yui、Yuna,我個人比較喜愛ayaka既歌多D
距既歌多帶有好大 ...
hydroelectric 發表於 6-6-2009 15:52

香港人比較鐘意YUI...因為可能比較多接觸...
如果真係同ayaka 2個風格都冇得比...
不過我可以肯定一句...ayaka 係日本FANS 比YUI多得多...
而且我都係鐘意ayaka 多好多~"~ 唱功太了得LA
回復 支持 反對

哈哈...佢唱歌真係幾好聽的..我都以為佢係老D把聲= ="

咁你鐘意宇多嗎?
24321371 發表於 6-6-2009 08:03

當然...
距系''啟蒙''我聽日文歌既歌手...
記得當初我對日文歌一無所知...但我依稀聽過距個名...
之後我就穩距既歌里聽...開始認識日本歌[[onion_62]]
而我第一次聽距既歌都覺得好合耳缘,聽落感覺好舒服
可能我自己都幾中意聽R&B
回復 支持 反對

香港人比較鐘意YUI...因為可能比較多接觸...
如果真係同ayaka 2個風格都冇得比...
不過我可以肯定一句...ayaka 係日本FANS 比YUI多得多...
而且我都係鐘意ayaka 多好多~"~ 唱功太了得LA ...
夜神月.奇拿 發表於 6-6-2009 08:28

因為ayaka大路D...距系''流行歌手''
但YUI始終都系''賣唱歌手''...
果陣突然紅左一排(可能系電影tie-up關係),宜家人氣又下滑嗮
回復 支持 反對

YUI自彈自唱相當吸引FANS!~
回復 支持 反對

44# 24321371
佢唔係幾吸引我xd
回復 支持 反對

我都係咁話= ="但佢D歌都算OK的~
回復 支持 反對

YUI唱慢歌幾好聽...
我幾中意距首good-bye days同tomorrow's way
不過快歌就唔系幾得...
距把聲太薄...唱live又唔夠氣
回復 支持 反對

佢d 歌都幾好既
但佢live 真係唔係幾夠氣-_-
回復 支持 反對

哈哈...波子可以係度介紹更多tommy既歌比我地認識xd
回復 支持 反對

佢d 歌都幾好既
但佢live 真係唔係幾夠氣-_-
波子* 發表於 8-6-2009 13:14

good-bye days/Tokyo果類都仲可以
好似My Generation咁既就唔得...
距把聲真系太薄...
唔適合唱快歌
回復 支持 反對