樓主: hydroelectric
打印 上一主題 下一主題
收起左側

J-POP吹水區...come...(#3更新09年暫時銷量)

The Brilliant Green 我中意佢地首stand by me 多d...
There will be love there -愛のある場所- 真係好聽
我比較中意依個LIVE, 真係唱得好似播咁
回復 支持 反對

聽左j pop rock 差唔多8年@@..
仲記得小學5年班我第一首最鐘意既歌係larcon 既driver's high
無意中係FD到睇倒GTO 所以鐘意左
我仲記得OP2 係ポルノグラフィティ 唱a"a
之後就開始搵好多歌聽A"A....聽左咁多年..都 ...
夜神月.奇拿 發表於 6-6-2009 05:28

我自己都系因為聽到某幾個歌手既大名,所以好奇穩距地既歌里聽...所以先認識日本歌
L'arc系其一~
我記得自己去外國讀書果年(04年)...果時仲都只系聽hk-pop,去到外國都追香港歌聽下咁..不過之後就唔知點解開始去search日文歌(可能受外國多元文化影響XD!?),聽聽下...本來90%hk-10%J...之後...60%hk-40%J...一直咁...
宜家直情完全冇聽hk-pop..感覺上千篇一律...不過乜嘢千篇一律、K歌都唔系重點...我最討厭距地D粗製濫造既歌詞,根本一D誠意都冇,尤其系改編外國果D仲死,人地原曲咁好聽,你點都做好d吖,咩編曲都冇,再求其加D垃圾歌詞就算...污辱嗮人地首歌[[onion_69]]
所以呢...我已經冇聽香港歌N年喇...不過聽返以前D佳作都仲有
回復 支持 反對

driver's high 太正了....xd"我依家都仲有聽~
24321371 發表於 6-6-2009 05:55

呢首好high,現場聽好feel
laruku好多歌都好襟聽
一時聽厭左,之後聽返又好好聽[[onion_40]]
回復 支持 反對

The Brilliant Green 我中意佢地首stand by me 多d...
There will be love there -愛のある場所- 真係好聽
我比較中意依個LIVE, 真係唱得好似播咁
kiDgoq0G7ps&feature=player_embedded ...
波子* 發表於 6-6-2009 06:29

呢個應該系比較近年D架喇...
體到喇...原來系music lover=.=
我覺得距一出道把聲細路女D XD

點解小出惠介系入面既XD= =
回復 支持 反對

31# 波子*
佢地既歌真係首首都好岩聽
e首我都覺得幾好聽嫁
可惜佢地好耐先出一隻歌...
下次都唔知要等幾耐a_a
回復 支持 反對

L'arc太正了...但我第一次聽日文歌是JAM PROJECT XD
回復 支持 反對

L'arc太正了...但我第一次聽日文歌是JAM PROJECT XD
24321371 發表於 6-6-2009 07:17

JAM PROJECT不太認識@@
可能系非主流既關係[[onion_66]]
回復 支持 反對

哈哈..咁你有聽過絢香嗎?
回復 支持 反對

哈哈..咁你有聽過絢香嗎?
24321371 發表於 6-6-2009 07:33

主流的基本上都會聽過
ayaka當然聽過[[onion_12]]
聽距把聲估唔到距幾多歲
我第一次聽距把聲我以為距有30...= =
距把聲好厚,好有力,天生唱歌料
05年出道既Yui、Yuna,我個人比較喜愛ayaka既歌多D
距既歌多帶有好大既情感,距把聲又有感情,所以我好中意體距現場演繹
不過宜家需要養病....so sad[[onion_50]]
回復 支持 反對

哈哈...佢唱歌真係幾好聽的..我都以為佢係老D把聲= ="

咁你鐘意宇多嗎?
回復 支持 反對