查看: 10796|回復: 73
打印 上一主題 下一主題
收起左側

潮童與歐美音樂的發展

香港有 不少潮童 都好中意跟風話說我有一個fd 不太熟 有次我同佢傾計我問佢有冇聽過The Ting Things   佢話無 之後我就比佢聽下
佢話 "超...係咁重覆 唔好聽 =[ " 之後我問佢有冇聽過Lady GaGa  佢話冇
我比佢聽 佢又話一般
ROCK BAND 更加唔洗講  
當最近Lady gaga ,The Ting Things 廣告開始有賣 再加其他地方有播
佢就係msn名打 The Ting Things 好正   之後我再問佢 你覺得Lady gaga點
佢話勁正 又up哂d歌名 問我識唔識   

我心諗   我一早俾你聽過 , 但你當時話 普通

佢地當歌係衫咁追款,就算完全唔知首歌講咩既或者跟本唔係自已岩聽既音樂都好,都話好正呀、好歌好歌咁。當歌或歌手不再流行了,就說聽厭了轉聽其他正流行的歌手

宜家重有幾多人係用girl friend 做電話鈴聲??

post得出黎 都預左比人圍 但係我都要講

回復

我一次都未聽過有人用girl friend做鈴聲=.=
回復 支持 反對

樓主 個fd既思想 有d細路-.-..........
回復 支持 反對

now,D人用taylor首love story做主題,sam都係咁
回復 支持 反對

1# ROCKS
我以前識一個網友都係咁...仲要似都幾足下= ="

但我想講呢個post點解又要提哂d人名出黎~_~"仲要又針對性~!
回復 支持 反對

講真,用gf做鈴聲有咩問題

每個人喜好唔同,只要自己鐘意既歌就做鈴聲,我覺得無問題

如果好似你咁講,姐係一定要聽新歌先叫正常?

我老豆夠用唔知幾多年前既歌做鈴聲啦

仲有-.-潮童呢個字唔係等如跟風咁解

潮童呢個字眼係話d人著衫著到好突出

而一般人就覺得佢地突出得黎又覺得自己好潮,

所以一般人就話佢地潮童

如果你話你個fd跟風,最多只係話佢盲目

now,D人用taylor首love story做主題,sam都係咁
kevin00147 發表於 27-5-2009 18:19

我開post討論taylor 有咩問題?
回復 支持 反對

講真,用gf做鈴聲有咩問題

每個人喜好唔同,只要自己鐘意既歌就做鈴聲,我覺得無問題

如果好似你咁講,姐係一定要聽新歌先叫正常?

我老豆夠用唔知幾多年前既歌做鈴聲啦

仲有-.-潮童呢個字唔係等如跟風咁解

潮童呢個 ...
【迷╯SaM】 發表於 27-5-2009 18:28
開post唔係問題,之前介紹taylor D歌俾你又唔聽我一早俾你聽過 , 但你當時話普通....主打歌係fearless唔係love story!
回復 支持 反對

7# kevin00147 你唔好含血噴人ok?

你之前介紹過果d歌我一首都未聽過,你仲要話我親口講過"""""普通""""???

知唔知我點解唔聽你比我d歌呀?因為你聽既歌根本唔係我杯茶,明?

就當主打歌唔係love story,咪當我錯,但你唔好 含血噴人

我琴日先同條女嘈完黎 已經扯哂火,已經上網諗住放鬆自己,但又多一個人扯起我條火

廢事你玩唔起,我已經影左相

回復 支持 反對

7# kevin00147  你唔好含血噴人ok?

你之前介紹過果d歌我一首都未聽過,你仲要話我親口講過"""""普通""""???

知唔知我點解唔聽你比我d歌呀?因為你聽既歌根本唔係我杯茶,明?

就當主打歌唔係love story,咪當 ...
【迷╯SaM】 發表於 27-5-2009 18:58
你自已的小說
驚慄,恐怖●活在屍城第二季※不死之突襲●§第二季步入尾聲§ 第95頁#1416
我係咁講
sam哥,首歌好唔好聽?
http://www.youtube.com/watch?v=6k8zS2P5cZQ&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=2CZQZohbZcQ
暫時咁多
回復 支持 反對

自已的小說
驚慄,恐怖●活在屍城第二季※不死之突襲●§第二季步入尾聲§ 第95頁#1416
我係咁講
sam哥,首歌好唔好聽?
http://www.youtube.com/watch?v=6k8zS2P5cZQ&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=2CZQZohbZ ...
kevin00147 發表於 27-5-2009 19:11

你介紹左我一定要聽?

你乜水呀?

同你有親呀

仲有 我聽歌永遠唔會講"普通"兩個字,我最多話唔岩自己

我永遠唔會去批評d歌,唔該你
回復 支持 反對